Verzekering oldtimer

Een oldtimer is prachtig om te bezitten, maar nog veel leuker om veel mee te rijden. Net zoals met een reguliere auto kan je met een oldtimer ook ongeluk krijgen en schade rijden. Het is daarom belangrijk een goede verzekering oldtimer te hebben. Met name als je je bedenkt dat de meeste reparatie op een oldtimer allemaal met de hand gefixt moeten worden. Het komt vaak voor dat er geen oude onderdelen meer op de markt zijn of dat het erg dure onderdelen zijn. Daarom is het raadzaam goede verzekering af te sluiten.

Kies een All-risk verzekering

Een verzekering oldtimer is natuurlijk verplicht, maar een all risk verzekering oldtimer niet per se. Toch denken wij dat een all risk polis beter is. Er zitten vrij veel gevoelige onderdelen op een oldtimer en het zelf betalen van de schade die er gemaakt wordt door jezelf of door een ander die het nalaat een briefje achter te laten kan erg in de papieren lopen. Het probleem zit hem vooral in de manier waarop auto’s vroeger gemaakt werden, namelijk met de hand. Elk paneel en elke sierlijst kost gewoon meer werk. Daarbij komt dat je veelal naar een speciaal bedrijf moet.

Oldtimer moet er piekfijn uit zien

Uiteraard kan je denken ik laat die schade gewoon lekker zitten en ik rijd er wel mee door. Absoluut ook een oldtimer zal het nog doen met een flinke deuk in de zijkant, maar daar heb je hem niet voor gekocht. Een dergelijke auto moet glimmen en er piekfijn uit zien. Je wil niet blijven rijden met zo’n schade. Althans je zou het niet moeten willen.

Mag iedereen mijn oldtimer besturen?

Het is natuurlijk hartstikke leuke om de auto een beetje te delen voor de ervaring met vrienden en familie. Echter vindt dat de verzekering oldtimer dat soms niet goed. Het hangt van je polisvoorwaarde af of je hier mee weg komt. Een verzekering is namelijk een individuele afspraak die je maakt met de verzekering. ‘Voor hoeveel euro in de maand dekken jullie mijn schade’ en ‘voor hoeveel euro in de maand dekken jullie de schade die wordt gereden met mijn auto’. Het lijkt wellicht een klein verschil, maar het kan veel uitmaken. Doe dus goed onderzoek voor u een ander achter het stuur laat.

Tweede auto oldtimer

Als je tweede auto een oldtimer is en je hebt je eerste auto al verzekerd dan kan je ervoor kiezen om een deal te sluiten voor de verzekering oldtimer. Ze zullen waarschijnlijk je wel een goede deal geven. Zeker aangezien ze zeker kunnen zijn van je claim historie. Dit is natuurlijk niet voor iedereen het geval. Maar mocht je in die situatie zitten doe het dan vooral. Niet geschoten is altijd mis. Het zou je maar zo een paar tientjes kunnen schelen.

Is een oldtimer verzekering duur?

Dit hangt sterk af van de waarde van je oldtimer.

Waar moet ik mijn auto stallen?

Dit hangt af van je verzekering. Soms moet het een bewaakte parkeerplek zijn.

Maakt mijn leeftijd uit voor de premie?

Nee, de leeftijd is niet bepaalde. Het aantal schade vrije jaren wel. Ook de waarde van de auto is een factor.

Wat gebeurt er als ik schade rijd?

De rekening zal naar je verzekering gestuurd worden en wordt door hen afgehandeld.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl