Verzekering brommobiel

Heb je net een brommobiel gekocht? Vergeet hem dan vooral niet te verzekeren. Er kunnen namelijk vervelende dingen gebeuren als je dit nalaat. Veel mensen zullen er niet gelijk aan denken als een brommobiel hebben gekocht om ook direct een verzekering brommobiel af te sluiten. We zullen je stap voor stap mee nemen door het proces, zodat er geen onnodige fouten worden gemaakt. Dus als jij ook niet precies alle ins en outs kent van verzekering voor de brommobiel dan moet je vooral even door blijven leven.

Welke dekking is voor mij geschikt?

Het begint natuurlijk bij de dekking. Je vraagt je misschien wel af wat dit precies inhoudt. Dit is een manier om aan te geven hoezeer een object verzekert is. Je moet het je als volgt voor stellen. Een brommobiel kan schade rijden bij anderen, maar bij het schade rijden kan het object zelf ook beschadigt raken. Het is dus zaak om inschatten wat het meeste profijt zal opleveren. Als je je van jezelf weet dat je niet zo’n goede chauffeur bent, is het het overwegen waard om een all risk verzekering af te sluiten.

Wat is het verschil tussen een brommobiel en een ander voertuig?

Een brommobiel zou je wellicht kunnen zien als klein autootje of juist een brommer waar je  in kan zitten in plaats van erop. Echter, is dit niet een adequate beschrijving. Het is namelijk wel echt een klasse apart een brommobiel. Het is een voortuig, waar men maximaal met zijn tweeën in kan. Daarnaast is de maximale snelheid niet hoger dan 45 kilometer per uur dus er mag op het fietspad gereden worden. Toch dient er verzekering voor een brommobiel te worden afgesloten en niet een brommer-verzekering. Deze zullen wel aanmerkelijk verschillen in prijs dus dat is wel raadzaam om ze niet te verwarren.

Mag iedereen in mijn brommobiel rijden

Je hebt tegenwoordig wel een rijbewijs nodig voor een brommobiel, maar de verzekering brommobiel is veelal wel dekkend voor een bestuurder die niet ook de polishouder is. In sommige gevallen echter niet. Het is daarom verstandig om de polisvoorwaarden van je verzekering brommobiel erbij te pakken en goed door te lezen. Het zou namelijk jammer zijn als een vriend of familie schade rijdt en je dacht wel verzekert te zijn in zo’n situatie.

Hoe laat duurt de polisperiode?

De polis van een verzekering brommobiel wordt doorgaans per maand betaald en is dus ook per maand te stoppen. Er is dus een minimale periode van een maand vaak voor je het kan opzeggen een doorlopende verzekering dus eigenlijk. Dat is prima natuurlijk, maar mocht je je brommobiel een tijd niet gebruiken haal hem dan vooral uit de verzekering brommobiel dat kan je een hoop geld schelen. Denk dus een beetje vooruit als er periode aankomt waarin je bijvoorbeeld een paar maanden weg bent. Wijzig de status dan tijdig!

Hoe sluit ik een polis af voor mijn brommobiel?

U zoekt de verzekeringsmaatschappij op die u de beste deal geeft en vervolgens meldt u zich aan. Dit kan veelal online.

Moet ik 18 zijn om een polis af te sluiten voor mijn brommobiel?

Nee, dit hoeft niet. Je mag namelijk al in een brommobiel rijden als je 16 bent. Mits in het bezit van de juiste papieren.

Welke polis past het beste bij mij?

Dit hangt sterk af van hoe duur uw brommobiel is en hoeveel schade u verwacht te rijden.

Hoeveel kost een brommobiel-verzekering?

Dit verschilt per verzekering. Maar er zijn al verzekeringen van enkele euro’s per maand.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl