Stroom vergelijken

Een wereld zonder stroom is niet meer voor te stellen. Het opladen van een telefoon of het aanzetten van de verwarming; bij veel handelingen in en rondom het huis komt stroom om de hoek kijken.

Het kan erg lonend zijn om stroom te vergelijken. Op die manier kan je profiteren van een gunstiger prijskaartje per maand. Bovendien kan je eventueel ook nog genieten van andere/betere voorwaarden die gelden. Stroom vergelijken? Maak er een jaarlijks klusje van!

Overstappen kan lonen

We gaven het hierboven al even aan; het kan erg lonend zijn om elk jaar je stroom te vergelijken. Kan je op de een of andere manier goedkoper uitzien? Of kan je profiteren van betere voorwaarden?

Er is niemand die je tegenhoudt om over te stappen naar een andere leverancier van stroom. Maar, doe dat niet té vlug. Lees je wel goed in en vergelijk de verschillende leveranciers met elkaar. Pas bovendien op dat er géén addertjes onder het gras zitten bij het afsluiten van een abonnement.

Welkomstcadeau

Veel leveranciers van stroom hanteren zogeheten welkomstcadeaus. Deze welkomstcadeaus zijn in het leven geroepen om zoveel mogelijk nieuwe klanten aan te trekken. Als je een abonnement bij een leverancier afsluit, bestaat dus de kans dat je een welkomstcadeau krijgt. Wat dit kan zijn? Dat kan uiteen lopen van een tablet tot een geldbedrag van €250,00.

Waar moet je op letten bij een overstap?

Bij het afsluiten van een nieuw stroomabonnement zullen veel mensen hun pijlen richten op een zo laag mogelijk maandbedrag. Is dat wel verstandig? Mwa, niet echt. Het is veel verstandiger om te kijken naar het totaalpakket. Dat wil zeggen:

  • Het maandelijkse bedrag;
  • De voorwaarden;
  • Een eventueel welkomstcadeau

Het kan zo zijn dat je bij stroomleverancier A per maand goedkoper uit bent dan bij stroomleverancier B. Maar, stroomleverancier B heeft wellicht veel betere voorwaarden óf heeft een reuze interessant welkomstcadeau. Kijk daarom dus goed naar het totaalplaatje in plaats van alleen naar het maandelijkse bedrag.

Duurzame stroom

Een hot item in de huidige maatschappij is het milieu. Men probeert van alles om de schade aan het milieu te beperken. Uitlaatgassen moeten beperkt worden en men moet veel bewuster om gaan met grondstoffen. Dat geldt derhalve ook voor stroom.

Mede daardoor zijn de stroomleveranciers veelal overgestapt op duurzame stroom. Deze stroom wordt op een duurzame manier opgewekt en verwerkt. In de volksmond wordt dit vaak aangeduid als ‘groene stroom’. De verschillende stroomleveranciers in Nederland hebben allemaal hun eigen naam voor duurzame stroom.

Kan je op elk gewenst moment overstappen?

Er zijn in Nederland veel mensen die jaarlijks overstappen naar een andere stroomleverancier. De welkomstcadeaus, zoals hierboven beschreven, kunnen daar een belangrijke reden voor zijn.

Maar, is het nou mogelijk om op elk gewenst moment over te stappen? Dat hangt af van je contract. Het is namelijk mogelijk om een contract voor onbepaalde tijd te nemen of een contract met een bepaalde einddatum.

Bij een contract met onbepaalde tijd dien je goed de voorwaarden te lezen in het contract. Wat staat er in over een overstap en een eventuele overstapperiode of opzegvergoeding?

Bij een contract met een bepaalde einddatum ligt het een stuk simpeler. Na de desbetreffende einddatum kan je simpel overstappen op een andere stroomleverancier.

Is groene stroom duurder dan grijze stroom?

Uit ervaring blijkt dat groene stroom vaak even duur is als grijze stroom. Dat komt voornamelijk doordat de overheid een subsidie hiervoor verstrekt. De stroomleveranciers kunnen daardoor de prijs voor groene stroom laag houden.

Welke stroomleveranciers leveren groene stroom?

Eigenlijk leveren nagenoeg alle stroomleveranciers in Nederland ook groene stroom. Om enkele namen te noemen: Budget Energie, Oxxio, VandeBron, Eneco, Greenchoice, Delta, Engie, Essent en Qurrent.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl