Scooterverzekering

Een scooter is een voertuig die je goed kunt gebruiken in drukke steden. Veel mensen doen dit dan ook. Ze dan ook inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken in de meeste steden. De fietspaden en de trottoirs zijn bezaait met de scooters. Als jezelf een scooter hebt aangeschaft is het verstandig een goede scooterverzekering af te sluiten. In de eerste plaats natuurlijk om dat het verplicht en je anders strafbaar bent, maar ook om je eigen goed te beschermen tegen van allerlei dingen.

Diefstal

Diefstal is een van de grootste problemen bij het gebruik van een scooter. Daarom is het ook zeker aan te raden een diefstal-clausule in je scooterverzekering op te laten nemen. Een scooter is erg makkelijk mee te nemen. Stel je voor je huurt een stevig busje met een legplank om de scooter er gemakkelijk in te laten rijden. Stopt naast de scooter knip of zaagt het slot kapot en rijdt de scooter zo de wagen in. Deuren van het busje dicht en weg is de scooter. Dit kan binnen een paar minuutjes gepiept zijn. Dus zelfs al staat je scooter onder je raam dan kan ie maar zo weg zijn. Dus zeker een cscooterverzekering al afsluiten om die reden.

Een klein tikje is genoeg

Ook beschadiging is echt een gruwel. Een heleboel mensen hebben hun scooter gewoon op de stoep staan. Meestal wel voorzien van een stevige ketting tegen diefstal en soms nog verzekerd aan een paal of een speciaal punt. Echter, is er dan wel de mogelijkheid om je scooter te beschadigen. Soms is het per ongeluk dat iemand er tegen aan loopt of dat iemand iets laat vallen. Wat helaas ook veel voorkomt is dat mensen het moedwillig doen en dan kan je nog zo goed je scooter parkeren, maar daar is geen beginnen aan. Daarom is het raadzaam om een scooterverzekering af te sluiten voor beschadigingen van anderen.

Eigen schade

Wat veel minder gebeurt is schade rijden met een scooter. De snelheden op een scooter zijn vrij laag en de wendbaarheid van een scooter maakt dat een scooterverzekering veel minder hard nodig is. Uiteraard betekent dat niet dat u onder een verzekering uit komt omdat dit bij wet verplicht is, maar het is wellicht wel aan te raden geen dekking van scooterverzekering te regelen voor de schade die u aan uw eigen scooter rijdt. Dit is vaak goed te overzien qua kosten. Het is eventueel wel handig als u een dure uitvoering heeft.

Moet ik een speciaal slot hebben voor mijn scooter?

De meeste scooterverzekeraars verwachten wel dat je een gecertificeerd slot hebt.

Hoe oud moet ik zijn voor een scooterverzekering?

Je mag van je 16e op een scooter rijden en daarom ook een verzekering afsluiten met toestemming van je ouders of voogden.

Bestaan er ook all-risk verzekeringen voor een scooter?

Ja, deze bestaan alhoewel de meesten zich enkel tegen diefstal en beschadiging verzekeren.

Mag iemand anders ook op mijn scooter rijden?

Ja, dat mag alleen moet dit wel op genomen zijn in je verzekering met een speciale clausule.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl