Reisverzekering

Ga je wel eens op vakantie? Ben je van plan om een lange reis te gaan maken in het buitenland? Sluit dan vooral een reisverzekering af. Een verzekering zorgt ervoor dat jij met een gerust hart op vakantie gaan. Mochten er onvoorziene zaken gebeuren, ben jij in ieder geval goed voorbereid. Je weet dan tevens dat je op de juiste mensen (lees: je verzekeraar) kan rekenen.

De voordelen van een reisverzekering

Als je op reis gaat, kunnen er allerlei onvoorziene zaken plaatsvinden. Je loopt te allen tijde risico’s en die risico’s kan je met een reisverzekering beperken. Een reisverzekering dekt bijvoorbeeld de kosten als je je bagage verloren bent, als je medische kosten hebt moeten maken in het buitenland, als je onverhoopt terug moet keren naar Nederland of als je hulpverlening in het buitenland nodig hebt.

Mocht op vakantie bijvoorbeeld je bagage gestolen worden, zorgt de reisverzekering ervoor dat je de waarde van je bagage terug krijgt. Als onverhoopt de autosleutels ook in je bagage zat, zorgt de reisverzekering tevens voor de terugkeer naar Nederland (repatriëring).

Bovenstaand is uiteraard maar een klein voorbeeldje. Er zijn legio voorbeelden denkbaar waarbij een reisverzekering uitkomst biedt.

Wat dekt een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt meerdere verschillende rubrieken. Deze rubrieken zijn in het contract vastgelegd en verschillen per reisverzekering. De volgende rubrieken zijn echter standaard in een reisverzekering opgenomen:

  • Bagagedekking
  • Medische kosten
  • Hulpverlening
  • SOS kosten
  • Terugkeer naar Nederland

 

Wellicht heeft de term SOS kosten een extra uitleg nodig. Dit zijn kosten die onder geen enkele andere verzekering kunnen vallen. Hierbij kan je denken aan extra reis- en verblijfskosten die ontstaan door stakingen, natuurrampen en andere onvoorziene situaties.

Is een reisverzekering duur?

Duur is uiteraard een relatief begrip, maar we durven wel te stellen dat een reisverzekering niet duur is. Voor een gemiddelde verzekering betaal je een xx aantal euro’s per maand.

Als je echter op vakantie in het ziekenhuis terecht komt, kunnen de medische kosten torenhoog oplopen. Als je dan geen reisverzekering hebt, ben je de klos.

Het is logisch dat je voor een reisverzekering moet betalen. Mocht er iets gebeuren, is het echter een prima investering gebleken. We kunnen dus wel stellen dat een verzekering niet duur is, zeker niet als een onvoorziene situatie zich voordoet.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Ga je een paar keer in één jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering wellicht verstandiger. Een doorlopende reisverzekering is een verzekering die gedurende 1 of 2 jaar geldt. Dat betekent dat je in deze termijn onbeperkt op vakantie kan gaan; je hoeft daarbij niet na te denken over je reisverzekering.

Een doorlopende verzekering is dus met name interessant voor mensen die veelvuldig op vakantie/reis gaan.

Soorten dekking

Ga je op vakantie naar Amerika? Zorg er dan voor dat je een reisverzekering hebt die dit continent wél dekt. Er zijn namelijk verschillende soorten reisverzekeringen. De ene reisverzekering beperkt zich alleen tot Europa, terwijl een andere reisverzekering elk continent in het pakket heeft zitten.

Let hier dus goed op voordat je een reisverzekering afsluit.

Geldt een reisverzekering ook voor een zakenreis?

Nee, dat is niet altijd het gevaar.

Geldt een reisverzekering voor een gebied met een negatief reisadvies?

De meeste verzekeraar hebben een clausule in de polis opgenomen met betrekking tot het negatief reisadvies. In die clausule staat meestal opgenomen dat de reisverzekering niet geldt voor een gebied met een negatief reisadvies. Let hier dus goed op.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is een reisverzekering die men voor één vakantie af kan sluiten. Onder deze reisverzekering valt de reguliere dekking, maar men kan dit aanvullen met extra dekkingen.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl