Rechtsbijstandverzekering

Mocht je onverwachts juridische hulp nodig hebben, dan kan een rechtsbijstandverzekering je veel ellende besparen. Een rechtsbijstandverzekering biedt namelijk hulp bij juridische problemen. Heb je problemen op het werk, is een aankoop van een product niet goed verlopen of heb je een conflict met de buren dan kunnen de juristen van de rechtsbijstandverzekeraar je adviseren en hulp bieden. Niet alleen handig, maar het kan je ook nog eens behoorlijk wat kosten besparen.

Hoe werkt een Rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt je hulp bij conflicten, maar biedt ook juridisch advies als er nog geen sprake is van een conflict. Mocht er uiteindelijk een rechter bij nodig zijn, dan wordt je zaak vaak uitbesteed. Je kan er voor kiezen om zelf een advocaat te regelen, maar daar kunnen wel extra kosten voor gerekend worden. Kiest de verzekering een advocaat, dan worden de kosten vaak volledig vergoed.

De juiste Rechtsbijstandsverzekering vinden

Bij een rechtsbijstandverzekering heb je de keuze om je voor verschillende onderdelen te verzekeren, zo kun je kiezen voor de dekking consument, inkomen, wonen en/of verkeer. Het is van te voren goed om te bedenken wat het beste past bij jouw situatie.

Dekking Consument

Wil je je graag verzekeren tegen problemen met bijvoorbeeld nieuwe aankopen, dan kies je voor de dekking consument. Dit zijn de meest voorkomende conflicten en hierdoor ook de meest gekozen dekking. Je verzekert je niet alleen voor spullen, maar ook bij zaken met een bepaalde dienstverlener, bijv. bij het opzeggen van een sportabonnement of problemen met een internetprovider. Een aantal verzekeraars bieden daarnaast ook dekking bij familiezaken, zoals erfenissen etc.

Dekking Inkomen

Heb je een geschil met je werk dan kun je terecht bij je rechtsbijstandverzekering als je voor de dekking Inkomen hebt gekozen. Je kan hierbij denken aan conflicten over het uitbetalen van de loon of juridisch advies bij ontslag.

Dekking Verkeer

Kom je er niet helemaal uit met de schadeafhandeling na een ongeluk, dan is het handig als je de dekking verkeer hebt meegenomen in je rechtsbijstandverzekering. De dekking geldt voor alle conflicten die zijn ontstaan terwijl deel nam aan het verkeer. Dit kan met de auto, motor, fiets maar ook te voet zijn.

Dekking Wonen

Ruzie met de buren of problemen met de aanschaf van je woning, dan kan de dekking Wonen goed van pas komen.

Moet ik eigen risico betalen?

Een aantal verzekeraars hanteren een eigen risico, hierdoor is de premie vaak lager.

Ik heb al een rechtsbijstandverzekering, maar wil overstappen

Opzegging kun je zelf doen met een kant-en-klare opzegbrief. Ook bieden sommige verzekeraars een opzegservice. Zij nemen deze zorg dan van je over. Het is wel verstandig om rekening te houden met een opzegtermijn, meestal van één maand.

Wat zijn de kosten van een rechtsbijstandverzekering

De kosten van de rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hoe meer opties je kiest, hoe hoger de kosten van je rechtsbijstandverzekering zijn. Ook kunnen andere aspecten een rol spelen, bijv. als je nog inwonende kinderen hebt. Bij veel verzekeringen betaal je naast je premie ook een eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl