Overstappen van energieleverancier

Wil je graag overstappen van energieleverancier? Dan is dat een goede keuze. Door over te stappen kan er namelijk veel geld worden bespaard. We leggen je graag uit wat de voordelen zijn van overstappen en hoe dat in zijn werk gaat.

Waarom overstappen?

Overstappen van energieleverancier kan diverse redenen hebben. Het kan zijn dat je niet tevreden bent over de huidige service van de leverancier, maar het kan ook zijn dat je geld wilt besparen. Beide goede reden om te kiezen voor het overstappen van energieleverancier. Je kunt er alleen maar op vooruit gaan en daarom wordt de moeite die je er in stopt ook beloond. Al veel mensen zijn jou voorgegaan en zij besparen iedere jaar weer honderden euro’s.

Het kan ook zijn dat de huidige energieleverancier wel aan alle wensen voldoet. Maar overstappen kan dan toch zinvol zijn omdat de energiekosten erg hoog zijn. Als je daar op kunt besparen dan wil jij dat toch ook? Meestal worden de contracten met een energieleverancier automatisch verlengd. Als je wel over gaat stappen, krijg je vaak betere voorwaarden, een lagere prijs en een goede service.

Werkwijze overstappen van energieleverancier

Het overstappen van energieleverancier vraagt niet veel tijd. Door een paar eenvoudige stappen te doorlopen kun je al zien hoeveel je kunt besparen, dit zijn de stappen:

  • Vul je postcode en huisnummer in.
  • Geef je energieverbruik aan in KWH voor stroom en gasverbruik in M3.
  • Selecteer je huidige energieleverancier.

Je huidige energieverbruik kun je vinden op de jaaropgave van je huidige energieleverancier. Als je de huidige jaarrekening niet meer hebt, maak dan een schatting (gebaseerd op het aantal personen dat zich in het huishouden bevindt bijvoorbeeld).

Opbouw energierekening

Als je naar je energierekening krijgt, dan zie je dat deze is opgebouwd uit 3 kosten. Het gaat over de leveringskosten (geld is voor de energieleverancier), de netwerkkosten (een bedrag wat voor de netbeheerder is) en de belastingen (een bedrag voor de overheid). Bekijk de energierekening

Leveringskosten en aandachtspunten

De leveringskosten bestaan uit de vaste leveringskosten zoals administratiekosten en de variabele leveringskosten, de kosten voor stroom en gas.

Hoeveel bespaar jij op je energiekosten?

Om een beeld te krijgen hoeveel je kunt besparen op de energiekosten, kun je zelf de vergelijking invullen. Als overstappen van energieleverancier voor jou zinvol is, dan kan daar direct werk van worden gemaakt. Het belangrijkste is dat je inziet wat het grootste voordeel is, namelijk veel geld besparen.

 

  • Waarom is overstappen van energieleverancier zinvol?

Er kan veel geld worden bespaard als je over gaat stappen naar een andere energieleverancier.

  • Wat heb ik nodig om over te stappen?

Het is belangrijk dat je de gegevens van je je huidige energierekening bij de hand hebt, om een goede vergelijking te kunnen maken.

  • Hoe is een energierekening opgebouwd?

Op de energierekening staan de leveringskosten, de netwerkkosten en de belastingen die betaald moeten worden

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl