Opstalverzekering vergelijken

Opstalverzekering vergelijken; het is geen leuke taak, maar het kan je wel een hoop plezier opleveren. Een opstalverzekering klinkt ietwat saai. Het kan je echter veel zekerheid bieden. Het vergelijken van een opstalverzekering is dan ook absoluut een aanrader. Je krijgt dan een beter inzicht van alle mogelijkheden. Daarnaast kan je de voorwaarden afstemmen op jouw

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering wordt in de volksmond vaak verward met een inboedelverzekering. Dat zijn echter twee volledig verschillende verzekeringen; daarover volgt later meer.

Een opstalverzekering heeft betrekking op alle zaken die vast zitten aan het huis. Dat wil zeggen; alle componenten die niet vrij verplaatsbaar zijn, vallen onder de opstalverzekering.

Mocht er schade aan jouw huis ontstaan door wat voor reden dan ook, kan je een beroep doen op je opstalverzekering. Deze verzekering dekt zaken die vast zitten aan je huis, zoals de muren, de meterkast en de kozijnen.

Wat zijn de verschillen tussen een opstalverzekering en een inboedelverzekering?

Een opstalverzekering heeft betrekking op alle zaken die vast zitten aan het huis. We hadden het hierboven al over de term ‘vrij verplaatsbaar’. Bij een opstalverzekering is de dekking dus van toepassing om componenten die niet vrij verplaatsbaar zijn.

Een inboedelverzekering is van toepassing op zaken die wel vrij verplaatsbaar zijn. Hierbij kan je denken aan meubelen en dergelijke.

Bij het opstalverzekering vergelijken is het dus van belang om het onderscheid tussen deze twee verzekeringen te maken.

Afsluiten van een opstalverzekering

Als je de taak opstalverzekering vergelijken afgerond hebt, kan je de opstalverzekering af gaan sluiten. Bij het vergelijken heb je gelet op de componenten die voor jou van belang zijn. Dat kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de voorwaarden, maar ook op het bijbehorende prijskaartje.

Als je een opstalverzekering af gaat sluiten, is het belangrijk om te letten op het soort dekking. Kies je voor de opstalverzekering met uitgebreide dekking, een opstalverzekering met extra uitgebreide dekking of voor een allrisk dekking? Deze keuze zie je uiteraard terug in het prijskaartje.

Bij het afsluiten van de verzekering is het ook belangrijk om te weten dat alle maatschappijen andere voorwaarden hanteren. Maar, als het goed is heb je daar al een duidelijk beeld van door het vergelijken van de verzekeringen.

Is een opstalverzekering verplicht?

In de basis is een opstalverzekering niet verplicht, maar wel verstandig. Als je een hypotheek afsluit, is de kans groot dat je hypotheekverstrekker aangeeft dat een opstalverzekering wél verplicht is.

Een opstalverzekering komt overigens niet alleen van pas als je het echt nodig hebt. Nee, een opstalverzekering geef je simpelweg ook een fijn en veilig gevoel; je weet dat je je zaken op orde hebt.  Het is daarom aan te raden om aan de slag te gaan met opstalverzekering vergelijken. Je krijgt dan een duidelijk en reëel beeld van alle mogelijkheden.

Opstalverzekering bij een huurhuis

Als je een huis huurt, ben je niet verantwoordelijk voor een opstalverzekering. De verzekering is altijd de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het huis; in dit geval dus de verhuurder.

Indien je in een huurhuis woont, hoef je je niet dus niet bezig te houden met de activiteit opstalverzekering vergelijken.

Hoe komt het tarief tot stand?

De premie voor een opstalverzekering wordt bepaald aan de hand van allerlei componenten. Je kan hierbij denken aan:

  • Het schadeverleden;
  • Het soort dekking;
  • Eventuele garantie tegen onderverzekering;
  • De woonplaats;
  • De herbouwwaarde van de woning.

Wat is een woonhuisverzekering?

Een woonhuisverzekering is een term die in de volksmond soms gehanteerd wordt. Dit is echter identiek aan een opstalverzekering; het is simpelweg een andere benaming.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl