Motorverzekering

Een motorverzekering is verplicht voor iedereen die op een motor wil rijden. Maar er zijn nog een aantal opties bij die niet verplicht zijn. Zeker als je je voor het eerst bevind in de situatie dat je kan nadenken over een motorverzekering, is het nuttig genoeg te weten van alles wat er te weten is.

Welke verzekering moet ik kiezen?

Er zijn een aantal verschillende soorten verzekeringen. Veel mensen zullen kiezen voor een WA-verzekering. Dit is echter niet alle gevallen aan te raden. Er zijn een paar situaties waarbij het nuttig is om toch te kiezen voor een all-risk variant. Hierbij moet je denken aan vaak schade verwachten te rijden of een dure motor willen rijden. Dan kunnen de kosten namelijk erg hoog uitvallen als je de schade aan de motor zelf moet betalen. Een meer uitgebreide motorverzekering kan dan uitkomst bieden. Toch is het niet per se gezegd dat het de beste optie als je vaak schade verwacht te rijden als dit ook betekent dat je in het verleden al veel schadejaren hebt gehad. Een schadejaar betekent dat je hebt gedeclareerd bij een eerdere verzekeraar.

Mag ik iemand anders op mijn motor laten rijden?

Soms kan het handig zijn of leuk om je motor uit te lenen aan vrienden of familie. Het kan dan wel erg frustreert zijn om er dan achter te komen dat je motorverzekering hen niet dekt bij eventuele schade. Het is daarom prettig dit van tevoren te bekijken. Er zijn wel een aantal verzekeraars die dit standaard in hun pakket hebben zitten. Het is immers niet erg realistisch dat nooit iemand anders achter het stuur gaat zitten dan de eigenaar zelf dan wil de verzekeraar het liever voor zijn. Maar om hier niet nat op te gaan is het wel handig om dit scherp te hebben van tevoren.

Beschadigingen wil je ook gedekt hebben

Een motor is een kwetsbaar voertuig. Het hoeft maar een klein tikje te hebben en het ligt al om. Dit kan natuurlijk stevige schade veroorzaken aan de motor. Dus een automobilist die een fout met inparkeren of een kind die nieuwsgierig is en op je mobiel klimt. Vaak gaan beschadigen niet eens per ongeluk, maar zijn er vandalen doelbewust oppakt om dingen te slopen. Ook zijn motoren vaak de dupe om dat er veel aan te slopen valt. Het is wellicht niet eerlijk, maar wel nuttig je motorverzekering dusdanig uit te breiden dat ook dit er onder blijft vallen.

Moet ik nog een speciaal slot om mijn motor heen hangen?

Dit verschilt per verzekeraar, maar de meeste verzekeraars zullen dit wel van je eisen.

Kan ik ook mijn een autorijbewijs een motorverzekering afsluiten?

Ja, dat kan, maar je bent niet bevoegd ook met de motor op de openbare weg te rijden. Je kunt echter wel een verzekering afsluiten

Kan ik mijn motor gewoon voor mijn huis parkeren?

De meeste verzekeraars zullen dit goed vinden, maar verwachten doorgaans wel dat de motor dan voorzien is van een gecertificeerd slot.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl