Motorverzekering vergelijken

Een motorverzekering vergelijken kan veel zin in hebben. Er zijn voor zoveel verschillende aanbieders dat je je niet realiseert wat de verschillende mogelijkheden alle kunnen zijn. Om je toch wat handvaten te geven bij het motorverzekering vergelijken zullen we enkele tips langs lopen.

Bekijk allereerst de prijs

De prijs is natuurlijk het allerbelangrijkste bij het motorverzekering vergelijken. Het kan haast niet anders dan dat de grootste en belangrijkste factor is voor de meeste mensen om een verzekering wel of niet af te sluiten. Het is ook een erg makkelijke factor om te vergelijken. Je kijkt wat meer of minder is en de goedkoopste is in die zin beste. Het kan echter wel zo zijn dat er nog andere voorwaarden aan een verzekering zijn gekoppeld die je enkel met het vergelijken van de prijzen niet eruit haalt.

Bekijk ook andere speciale voorwaarden

Naast de prijzen zeiden we net dat ook speciale voorwaarden voorslag gevend kunnen zijn bij het motorverzekering vergelijken. Het zit hem in kleine dingen, maar soms ook in grotere dingen. Bijvoorbeeld of je de motor mag delen met anderen. Vaak wordt een motor gezien als een spannende gadget, die je ook wel met anderen een keertje wil delen om de ervaren te hebben met elkaar. Toch is dit niet per se een standaard optie en moet je hier apart opletten. Dat is niet erg natuurlijk, maar kan de prijs nog wel wat opdrijven. Wellicht is de goedkoopste de goedkoopste wel omdat het zo’n afgeslankte dekking heeft.

Ga ook na wat voor algemene dekking ze hebben

Het kan ook raadzaam zijn eens goed te kijken naar de algemene dekking die de verzekeraar biedt. Een motorverzekering vergelijken zit hem dan vooral in de ga je voor een WA dekking of een all-risk dekking. Dit hangt van een aantal factoren af of dit is aan te raden. Als je een erg dure motor hebt, is het absoluut aan te raden dit te doen. Het kan anders gebeuren dat je de kosten zelf moet dragen voor de schade die er gereden wordt. Ook kan je overwegen een all risk dekking te nemen als je erg vaak verwacht schade te rijden. Je hoeft dan wederom niet steeds zelf voor de kosten op te draaien. Het is eventueel niet aan te raden dit te doen als je veel schadejaren achter de rug hebt. Een premie zal omhoog gaan bij elk jaar dat je schade hebt gereden.

Wat is het belangrijkste verschil tussen WA en All-risk?

WA dekking houdt in dat enkel schade van een ander wordt vergoed en all risk betekent dat ook de schade aan je eigen motor wordt uitgekeerd door de verzekering.

Kan een verzekeraar mij verplichten bepaalde maatregelen te nemen, zoals een slot te gebruiken?

Ja, dit kan de verzekeraar opnemen in de voorwaarden van de verzekering daar moet je je dan ook aanhouden.

Mag ik een ander op mijn motor laten rijden met mijn eigen verzekering?

Ja, vaak mag dit wel, maar dit geldt niet voor alle verzekeringen. Je moet het dus wel even checken.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl