Inboedelverzekering vergelijken

Sommige dingen zijn verplicht in het leven. Dat heeft bijvoorbeeld betrekking op het afsluiten van bepaalde verzekeringen. Dat geldt niet voor een inboedelverzekering, maar deze verzekering is absoluut een aanrader. Zet dus snel op je to-do-list ‘inboedelverzekering vergelijken’. Tijdens het vergelijken kom je veel te weten over de verschillende soorten inboedelverzekeringen.

Om je op weg te helpen, hebben wij onderstaand artikel geschreven. In dit artikel leren we jou de basisbeginselen van een inboedelverzekering, het verschil met een opstalverzekering en hebben we een kort item ‘veel gestelde vragen’.

Wat is een inboedelverzekering?

Het is belangrijk om eerst te weten wat een inboedelverzekering exact is. Daarbij is het uiteraard van belang om te weten welke zaken er gedekt zijn bij een inboedelverzekering. De stelregel daarvoor is gelukkig relatief simpel:

Alles wat niet vast zit aan het huis, valt onder de inboedelverzekering.

Graag geven we jou enkele voorbeelden hiervan:

  • Meubelen
  • Je laptop
  • Je camera
  • Sieraden
  • Fietsen

Verschil tussen inboedelverzekering en opstalverzekering

Een opstalverzekering is vergelijkbaar met een inboedelverzekering. Toch is er één beduidend verschil:

  • Inboedelverzekering: alles wat niet vast zit aan het huis.
  • Opstalverzekering: alles wat wel vast zit aan het huis.

Onder een opstalverzekering vallen bijvoorbeeld de muren, de kozijnen en de meterkast. Deze zaken vallen niet onder een inboedelverzekering, aangezien deze zaken wél vast zitten aan het huis.

Als je aan de slag gaat met inboedelverzekering vergelijken, kom je er vanzelf achter dat er verschillende soorten inboedelverzekeringen aangeboden worden. Wij helpen je graag verder op weg; hieronder kan je de verschillende soorten verzekeringen vinden.

Soorten inboedelverzekeringen

In de basis zijn er vijf verschillende soorten inboedelverzekeringen. Te beginnen met de brandverzekering; deze verzekering heeft alleen betrekking op brandschade. Daarnaast kan je ook kiezen voor de brand/inbraakverzekering. Deze verzekering heeft betrekking op zowel brandschade als op geleden schade door een inbraak.

De uitgebreide inboedelverzekering is één van de meest gekozen. Dit biedt dekking tegen onder andere;

Blikseminslag, aanrijding en aanvaring, ontploffing, rook en roet, diefstal en (poging tot) inbraak, storm (ten minste windkracht 7), brand, vandalisme, waterschade door bijv. lekkend waterbed of aquarium, schade dóór scherven van ruiten en spiegels en omvallen van bomen, kranen en heistellingen.

Extra uitgebreide inboedelverzekering

Je kan ook kiezen voor de extra uitgebreide inboedelverzekering. Dat heeft betrekking op bovenstaand rijtje plus de volgende aanvullende componenten:  hak- en breekwerk dat verricht moet worden om een defect in de waterleiding op te sporen en reparatie daarvan, schroei-, zeng- en smeltschade, schade door neerslag die via de begane grond of de openbare weg binnenstroomt en schade aan voedsel in diepvries en koelkast naar aanleiding van een stroomstoring.

Meest uitgebreide inboedelverzekering

De laatste, en meest uitgebreide vorm, is de meest uitgebreide inboedelverzekering. Hierbij is ook nog schade door aardbevingen, schade door overstromingen, schade door oorlogsgeweld en schade door atoomkernreacties opgenomen.

Als je aan de slag gaat met inboedelverzekering vergelijken, zie je dat er ook andere termen voor bovenstaande verzekeringen gehanteerd worden. Dat verschilt echter per verzekeringsmaatschappij. Wij hebben daarom getracht om de meest voorkomende termen te gebruiken.

Hoe kan je het beste de inboedelverzekering vergelijken?

Het antwoord hierop is in feite simpel: besteed er tijd aan en gebruik het internet. Op internet staan handige tools die je kan gebruiken. Uiteindelijk is het één en ander ook afhankelijk van jouw behoeften. Bepaal daarom vooraf goed waar jouw wensen naar uit gaan.

Waar moet je op letten bij het inboedelverzekering vergelijken?

Het belangrijkste is om op de voorwaarden te letten. Verder is het uiteraard van belang om op het prijskaartje te letten. Maar, laat je niet volledig leiden door het prijskaartje. Het draait uiteindelijk allemaal om de prijs-kwaliteitsverhouding.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl