Goedkoopste bootverzekering

Iedereen met een boot wil zijn of haar bezit zo goed mogelijk verzekeren, maar wel tegen de laagste prijs natuurlijk. Ze zijn dus op zoek naar de goedkoopste bootverzekering die er te vinden is. Waar gaat je die vinden op het internet natuurlijk er zijn vergelijkingssite te vinden die de goedkoopste bootverzekering naar voren zullen brengen. Toch zijn er nog wel een aantal dingen die goed zijn om in ogenschouw te nemen alvorens je zomaar een verzekering afsluit.

Wat is er verzekerd?

Zeker bij het afsluiten van de goedkoopste bootverzekering moet je er op alert zijn dat er geen haken en ogen aan zitten. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want waar moet er dan precies op gelet worden. Het kan namelijk prima dat je bijvoorbeeld enkel bent verzekerd voor schade bij een andere, maar niet voor je eigen schade. Dit is natuurlijke logisch want de goedkoopste bootverzekering zal niet meer de goedkoopste zijn als jezelf ook mee bent verzekert. Dit is dus wel iets waar je over na moet denken voor je het afsluit. Als je een erg dure boot hebt is het zeker verstandig wel een combinatie van beide te hebben. Anders heb je namelijk wel de ander verzekert, maar dan heb je zelf misschien wel tien keer zoveel schade. Het is dus vooral belangrijk hierbij om naar de waarde van je eigen boot te kijken.

Past mijn boot wel bij deze verzekering?

Wat ook belangrijk is om te bekijken is of je boot wel binnen de goedkoopste verzekering past. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten boten en verschillende verzekeringen. Het is dan ook goed denkbaar dat je boot niet in aanmerking komt voor deze verzekering. Op zich is dat geen ramp, enkel wel dat er dan een duurdere verzekering afgesloten moet worden. Hoe komt je hier achter is dan de vraag? Door simpelweg in de voorwaarde van de verzekering te kijken. Deze staan doorgaans wel op de site van het bedrijf waar je je boot wil onderbrengen.

Hoe lang duurt deze termijn?

Soms werken verzekeringsmaatschappijen met een termijn. Je bent dan bijvoorbeeld voor een jaar of misschien wel 5 jaar verzekerd. Op zo’n manier is het bedrijf zeker gesteld van inkomsten en kunnen ze dus een lagere premie met je afspreken. Het is echter toch goed om te weten. Als je namelijk al ingedachte hebt dat je boot over een half jaar al wil inruilen of überhaupt geen boot meer wil of dat het nog erg onzeker is wat je gaat doen, kan het risicovol zijn om een verzekering af te sluiten voor een dergelijke periode.

Goed om te vergelijken

Zoals we net al zeiden. Er zijn een hoop vergelijkingssites die verzekeringen onder de loep nemen. Maak daar dan ook gebruik van. Ze hebben duidelijke overzitten met de pluspunten en minpunten van aanbieders. Het kan er verhelderend zijn en op die manier de keuze een stuk makkelijker te maken. Wellicht kom je dan toch niet uit bij de goedkoopste bootverzekering, maar wel eentje die gegarandeerd het beste bij je situatie en je boot past en daar gaat het natuurlijk om!

Hoeveel gaat de verzekering mij kosten?

Dit afhankelijk van uw aantal schadevrije jaren plus de waarde van uw boot.

Heb ik een vaarbewijs nodig voor een bootverzekering?

Nee, uw heeft geen vaarbewijs nodig voor een bootverzekering, maar u moet dan wel een verzekering hebben die andere bestuurders dekt.

Is mijn leeftijd van invloed op de verzekeringspremie?

Nee, het gaat in eerste instantie niet op de leeftijd, maar om het aantal ongeclaimde jaren.

Is een ander ook verzekert op mijn boot?

Dit hangt af van de verzekering die u afsluit. Bij de ene verzekering zal dit wel het geval zijn, maar bij de andere verzekering niet.

Mag ik alleen de boot besturen?

Dit hangt van de verzekering die u afsluit. Als u anderen ook wil verzekeren dan moet u dit apart in uw polis op laten nemen.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl