Energieleveranciers vergelijken

Energie is op het moment één van de eerste levensbehoeften. Zonder energie valt simpelweg niet meer te leven. Bijna alles valt of staat in de huidige maatschappij met energie. In Nederland hebben we meerdere energieleveranciers. Heb jij wel eens deze energieleveranciers vergeleken? Wij kunnen het je van harte aanraden! Energieleveranciers vergelijken? Maak er een sport van!

Besparingen

Wij, als Hollanders, zijn dol op kortingen en acties. Waarom zou je dan nog teveel voor je energie betalen? In Nederland hebben we meerdere energieleveranciers die voor de energie in jouw huis kunnen zorgen. Uiteraard hebben deze energieleveranciers allemaal hun eigen voorwaarden en prijsstellingen. Het kan daarom erg lonend zijn om de energieleveranciers te vergelijken.

Als je de leveranciers gaat vergelijken, kan je er achter komen dat je behoorlijk veel geld kan besparen. Het maandbedrag kan omlaag, maar je kan ook genieten van interessante welkomstcadeaus.

Wat zijn de voordelen van Alles in een?

De voordelen van Alles in een zijn simpelweg op te sommen. We hebben daarom onderstaand rijtje gemaakt:

  • Prijskaartje; een alles in een abonnement is beduidend goedkoper dan drie losse abonnementen.
  • Eén aanspreekpunt; indien er onverhoopt een probleem is, weet je direct bij wie je moet zijn. Je hebt tenslotte maar één aanspreekpunt; de leverancier van het alles in een pakket.
  • Eén factuur; dat geldt net zo voor de factuur. Je krijgt nog maar één factuur in plaats van drie afzonderlijke facturen.

Duurzame energie

Hierboven hebben we een kort rijtje opgenoemd van energieleveranciers die in Nederland actief zijn. Enkele namen, zoals Vandebron en De Vastelastenbond, zijn daarbij enigszins opmerkelijk.

In de afgelopen jaren is een trend zichtbaar in Nederland. Steeds meer energieleveranciers richten zich op de zogeheten duurzame energie. Deze energie wordt op een milieuvriendelijke manier verworven.

Als je begaan met het milieu bent, kan je dus bewust voor één van deze energieleveranciers kiezen. Over het algemeen zit er niet héél veel prijsverschil tussen de reguliere energie en de duurzame energie.

Voorwaarden

Bij het vergelijken van energieleveranciers zal je kijken naar onder andere het prijskaartje en de voorwaarden. Maar, welke voorwaarden zijn nou echt belangrijk? Wij hebben de belangrijkste voorwaarden hieronder op een rijtje gezet:

  • Contractperiode; tot hoe lang duurt je contract exact en wanneer gaat het contract exact in?
  • Type tarief; betreft het een vast of een variabel tarief?
  • Betalingsmogelijkheden; op welke manier kan je betalen? Bijvoorbeeld automatische incasso.
  • Opzegvergoeding; kan je het contract voortijdig opzeggen zonder daarvoor een opzegvergoeding te betalen?
  • Opzegtermijn; hoelang is de opzegtermijn?
  • Automatisch verlenging; wordt het contract automatisch verlengd of niet?

Kortom; let goed op bovenstaande voorwaarden en vergelijk op basis daarvan de verschillende energieleveranciers. Let dus niet alleen op het prijskaartje; de voorwaarden spelen ook een cruciale rol.

Overstappen

Stel dat je de energieleveranciers vergeleken hebt en graag over wil stappen. Hoe doe je dat dan? Dat is eigenlijk heel simpel.

Je gaat met de nieuwe energieleverancier een contract aan. De nieuwe energieleverancier zorgt er tevens door dat alle administratieve handelingen met de huidige energieleverancier geregeld worden. Je hebt hier dus verder geen omkijken naar.

Bedenk je ook goed dat je altijd nog een bedenktermijn van 14 dagen hebt. In die 14 dagen kan je nog kosteloos afzien van de overstap!

Moeten de meterstanden door worden gegeven bij een overstap?

Ja, dat moet indien je nog geen nieuwe slimme meter hebt. Je kan het beste een foto maken van de meterstand. Deze foto kan je vervolgens naar je oude en nieuwe energieleverancier sturen. Als je een slimme meter hebt, hoef je geen actie te ondernemen.

Hoe langt duurt een overstap?

Een gemiddelde overstap duurt ongeveer 4 weken. Dat komt doordat de energieleveranciers administratieve handelingen moeten verrichten. Bovendien heb je nog de 14 dagen bedenktermijn.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl