Doorlopende reisverzekering

Er zijn weinig activiteiten in het leven zo leuk als reizen. Dat is geen feit, maar het is wel te zien aan de hoeveelheid reizen die momenteel gemaakt worden. Hoe fijn is het dan om goed verzekerd te zijn? Sluit een doorlopende reisverzekering af en je bent sowieso goed verzekerd.

Met een doorlopende reisverzekering kan je met een gerust hart op reis gaan.

Waarom een reisverzekering?

Een reisverzekering in algemene zin is te allen tijde aan te raden. Als je op reis gaat, kom je in landen waar je normaliter niet komt. Deze landen hebben allemaal hun eigen kenmerken. Het ene land is iets netter dan het andere land. Maar, het is een feit dat in elk land gevaren op de loer liggen.

Als je op vakantie/reis gaat, bestaan er altijd risico’s. Met een reisverzekering ben je goed verzekerd tegen dergelijke risico’s. Dat geldt met name als je kiest voor een doorlopende reisverzekering; daar heb je nooit meer omkijken naar.

Dekking

Het is duidelijk dat een (doorlopende) reisverzekering absoluut aan te raden is. Maar, voor welke dekking ga jij? En wat voor kosten worden vergoed door een doorlopende reisverzekering? In feite worden de volgende kosten vergoed door een standaard doorlopende reisverzekering:

  • Hulpverlening in het buitenland;
  • Gemaakte kosten vanwege een onverwachte gebeurtenis;
  • Terugkeer naar Nederland

Tussen de verschillende doorlopende reisverzekeringen zit een verschil in de dekking. Dat heeft met name betrekking op de plaats waar je naar toe gaat op vakantie/op reis. Niet alle reisverzekeringen dekken bijvoorbeeld alle landen ter wereld; sommige zijn enkel beperkt tot Europa. Ga jij een verre reis maken? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering die alle landen dekt.

Premie

Voor een doorlopende reisverzekering moet je logischerwijs een premie betalen. Deze premie beperkt zich echter tot een X aantal euro’s per maand. Als je vaak op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering hoe dan ook aan te raden. In dat geval is een doorlopende reisverzekering zelfs aan te raden.

De hoogte van de premie voor de doorlopende reisverzekering is afhankelijk van verschillende componenten. Uiteraard speelt de verzekeraar hier ook een grote rol in. Gelukkig heb je in Nederland de keus uit veel verschillende verzekeringsmaatschappijen die een doorlopende reisverzekering aanbieden.

SOS kosten

Als je de verschillende doorlopende reisverzekeringen gaat vergelijken, kom je de term SOS kosten tegen. Dit zijn kosten die onder geen enkele andere verzekering kunnen vallen. Hierbij kan je denken aan extra reis- en verblijfskosten die ontstaan door stakingen, natuurrampen en andere onvoorziene situaties. Deze kosten vallen dus wél onder een doorlopende reisverzekering.

Voorwaarden

Elke doorlopende reisverzekering hanteert bepaalde voorwaarden. Dat heeft bijvoorbeeld betrekking op de vraag: Wat is er allemaal verzekerd? Ook wordt er gekeken naar de maximale vergoeding die per rubriek geldt. Een doorlopende reisverzekering is namelijk onderverdeeld in meerdere rubrieken, waaronder bagage en buitengewone kosten.

Als je een doorlopende reisverzekering uit gaat kiezen, is het daarom verstandig om de voorwaarden goed te vergelijken.

Wanneer kan een reisverzekering opgezegd worden?

Een doorlopende reisverzekering sluit je doorgaans af voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 1 of 2 jaar. De verzekeraar heeft in je contract een opzegtermijn bepaald; dit kan bijvoorbeeld 1 of 2 maanden zijn.

Deze opzegtermijn is dus bepalend voor het moment waarop je een reisverzekering op kan zeggen. Als je te laat bent, kan de verzekeraar de kosten gewoon doorbereken. Let hier dus goed op!

 

Is een doorlopende reisverzekering noodzakelijk voor een vakantie in Nederland?

Nee, als je in Nederland op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering niet noodzakelijk. Nagenoeg alle risico’s zijn namelijk al afgedekt door je reguliere verzekeringen, zoals je zorgverzekering en autoverzekering.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl