Camperverzekering

Een camper is vaak een stevige investering. Een camperverzekering is dan ook absoluut geen overbodige luxe. Zelfs al ben je ervan overtuigt dat je nooit schade rijdt en nooit problemen zult hebben met de camper, blijf dan vooral even leven, want een schade bij een camper kan soms er duur uitpakken.

Buitenlandse tripjes

De insteek met een camper zal ongetwijfeld zijn om veel tripjes naar het buitenland te maken. In tegenstelling tot Nederland zijn de wegen daar aanmerkelijk minder begaanbaar. Daardoor wordt een camperverzekering echt een must. Het kan namelijk erg goed dat je een band lek rijdt of dat er een voorwerp de auto raakt dat nog op de weg lag. Denk aan een steen, die los ligt. Of een grote hobbel in de weg die die ervoor zorgt dat je iets sneuvelt aan de camper. Denk bijvoorbeeld een voorruit die kapot knapt of een onderdeel aan de onderkant van de camper die hard op de grond knalt. Dit kan maar zo gebeuren in het buitenland als je op pad bent.

De grootte is vaak het probleem

Een camper is een groot voertuigen en is daardoor lastig te manoeuvreren. Daarbij komt dat veel mensen er ook niet veel in rijden en er dus niet enorm mee geoefend zijn. De kleine ruimtes waar je je af en toe doorheen moet bewegen kunnen daardoor hels zijn. Een camperverzekering is dan ook absoluut een must. Uiteraard naast dat WA verplicht is, is wellicht een all-risk verzekering ook niet verkeerd. De groot is vaak het probleem bij veel mensen. Een parkeerplek is gebaseerd op een personenauto en is dus erg krap voor een grote camper.

Op een camping

Op de camping wordt het soms ook erg lastig. De plekken die er zijn voor het overnachten zijn vaak wel ruim, maar de weg erna en hoe mensen zelf hun eigen voertuigen weg zetten kan het een pittige klus maken.  Op een camping is dus weinig ruimte. Uiteraard kom je een heel eind met een extra persoon die even voor je kijkt. Echter, vergt wel een zekere hoeveelheid skills, die niet iedereen erg goed onder de kin heeft. Wellicht is ook om deze reden nuttig een camperverzekering te over wegen met een all risk dekking. Campers zijn vaak erg duur en een reparatie kan behoorlijk in de papieren lopen.

Anderen laten rijden

Is het mogelijk iemand anders te laten  rijden in mijn camper te laten? Dit hangt af van camperverzekering die je hebt afgesloten bij de verzekeraar. In de meeste gevallen is dit geen enkel probleem. Het is wel aan te rijden om te doen, want doorgaans is het wel prettig op vakantie om een beetje door te wisselen met rijden, zodat je niet de hele rit achter het stuur zit.

Kan ik met een caravan achter mijn camper rijden?

Ja, dit kan echter is veelal wel een extra verzekering nodig, omdat een caravan een apart kenteken heeft.

Heb ik een groot rijbewijs nodig voor een camper?

Dit hangt af van de grootte van de camper. Een camper is doorgaans gewoon te besturen met een regulier rijbewijs, die je ook nodig hebt voor personen auto’s.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl