Autoverzekering

Als weggebruiker is het in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Het is ten strengste verboden om zonder autoverzekering deel te nemen aan het verkeer met je auto. Het is aan te raden om enige moeite te steken in het vergelijken en afsluiten van de verzekering van je auto.


Autoverzekering

Kies je vergelijker

autoverzekering afsluiten snel en eenvoudig

Autoverzekering

zorgverzekering snel een eenvoudig

Zorgverzekering

alles in 1 vergelijken snel en eenvoudig

Alles in 1

stroom vergelijken snel en eenvoudig

Energieleveranciers

doorlopende reisverzekering snel en eenvoudig

Reisverzekering

inboedelverzekering snel en eenvoudig

Inboedelverzekering

uitvaartverzekering snel en eenvoudig

Uitvaartverzekering

opstalverzekering verglijken snel en eenvoudig

opstalverzekering

annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

aansprakelijkheidsverzekering

aansprakelijkheidsverzekering

sim only vergelijken

Sim Only

rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering

motorverzekering

Motorverzekering

camperverzekering

Camperverzekering

oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering

bootverzekering

Bootverzekering

bromfietsverzekering

Bromfietsverzekering

scooterverzekering

Scooterverzekering

overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

loterij

Loterij

telefoon abonnement

Telefoon abonnement

boekhoudprogramma

Boekhoudprogramma’s

vakantie vergelijken

Vakantie

huisdierenverzekering

Huisdierenverzekering

Profiteren

Bij een autoverzekering is het uiteraard fijn als de (maandelijkse) kosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden. Het is daarom aan te raden om de vele verschillende autoverzekeringen goed te vergelijken. Op die manier kan je profiteren van een gunstige prijs. Maar, let op; het draait bij autoverzekeringen niet alleen om de prijs.

Voorwaarden

Een ander belangrijk aspect van autoverzekeringen zijn de voorwaarden. In Nederland bestaan er gigantisch veel verzekeringsmaatschappijen die verscheidene autoverzekeringen aanbieden. We durven wel te stellen dat men de bomen door het bos niet meer ziet. Zó ongelooflijk veel verschillende autoverzekeringen zijn. Pluis daarom de autoverzekering goed uit, want in de voorwaarden kunnen flinke verschillen zitten.

Op welke voorwaarden moet je extra letten?

We gaven hierboven al aan dat het belangrijk is om de verscheidene voorwaarden goed te vergelijken. Maar, op welke voorwaarden moet je nou écht goed letten?

Allereerst willen we je adviseren om goed naar het eigen risico te kijken. Het eigen risico is het deel van de schade die je zelf dient te betalen. Over het algemeen hebben de verzekeringsmaatschappijen het eigen risico op €130 tot €150 vastgesteld. Maar, wellicht staat er in de voorwaarden van een bepaalde autoverzekering wel een heel ander bedrag. Let daar dus goed op.

Schade laten herstellen

Een ander belangrijk punt is de bepalingen over de keuze van een schadeherstelbedrijf. Mocht je onverhoopt schade op je auto hebben, dient dit op een professionele manier hersteld te worden. Verzekeringsmaatschappijen hebben hiervoor vaak aangesloten schadeherstelbedrijven. Dat betekent wel dat jij niet zelf mag bepalen bij welk schadeherstelbedrijf je auto gerepareerd wordt. Lees dit goed na in de voorwaarden. Sommige verzekeringsmaatschappijen hanteren ook een ‘boete’ als je een besluit om de auto naar een ander schadeherstelbedrijf te brengen.

Afsluiten

Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, is het zaak om de autoverzekering af te sluiten. Met grote dank aan het internet is dit anno 2018 erg simpel geworden. Je kan een autoverzekering gemakkelijk via internet afsluiten. Maar, doe dat niet te snel! Vergelijk alle autoverzekeringen goed en let goed op de voorwaarden, zoals hierboven beschreven.

Kan een autoverzekering op elk moment opgezegd worden?

Ook hierbij is het belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen. Het is namelijk, in de meeste gevallen, niet mogelijk om een autoverzekering a la minute op te zeggen. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren hier een opzegtermijn voor.

Hoe wordt de premie van een autoverzekering bepaald?

Een verzekeringsmaatschappij bepaalt de premie van een autoverzekering op basis van meerdere factoren. Hierbij kan je denken aan onder andere:

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl