Autoverzekering vergelijken

Het besparen van geld is iets waar de gemiddelde Nederlander erg gek op is. Ga je binnenkort een nieuwe, of tweedehandse, auto kopen? Zorg er dan voor dat je voldoende tijd besteed aan het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen.  Autoverzekering vergelijken is een beetje hetzelfde als de Belastingdienst; leuker kunnen we het niet maken, wél makkelijker. Wij helpen je hiermee op weg!

Groot aanbod

Als bezitter van een auto heb je de keus uit gigantisch veel verschillende verzekeringsmaatschappijen. Dit zijn verzekeringsmaatschappijen die alleen autoverzekeringen aanbieden of maatschappijen die allerlei verschillende verzekeringen aanbieden.

Het grote aanbod heeft tot gevolg dat je veel keuze hebt. Maar, anderzijds geldt ook dat je daardoor veel tijd zal moeten investeren bij het vergelijken van de autoverzekering.

Polis

Als je een autoverzekering afsluit, hoort hierbij een maandelijks bedrag. Dit maandelijkse bedrag is gebaseerd op datgene wat in de polis opgenomen is. Deze polisvoorwaarden kunnen flink verschillen. Autoverzekering vergelijken is daarom absoluut aan te raden; op die manier kom je tot de beste verzekering!

Premie autoverzekering

Een autoverzekering is uiteraard niet gratis. Je betaalt er een X bedrag per maand voor. Dat bedrag wordt bepaald aan de hand van enkele factoren. Deze factoren worden door de verzekeringsmaatschappijen als doorslaggevend bestempeld bij het bepalen van de autopremie.

Overigens kan je via het internet de verschillende autoverzekering prima met elkaar vergelijken, ook op basis van het maandbedrag. Maar, hoe wordt de prima nou exact bepaald? Dat wordt gedaan op basis van meerdere factoren. Deze factoren horen enerzijds bij de auto, maar anderzijds ook bij de regelmatige bestuurder.

Factoren premiebepaling - auto

Dit zijn factoren die horen bij de auto, waaronder:

  • De waarde van de auto;
  • De aanwezige opties en accessoires van de auto;
  • Het gewicht van de auto
  • Het soort beveiliging van de auto.

Factoren premiebepaling - bestuurder

Bovenstaande factoren horen bij de auto. Maar, ook factoren die

betrekking hebben op de bestuurder en zijn/haar rijstijl zijn van invloed. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld:

  • Het jaarlijkse kilometrage;
  • De leeftijd van de regelmatige bestuurder;
  • De woonplaats (postcode) van de regelmatige bestuurder.

Is het lonend om autoverzekering te vergelijken?

Wij kunnen een kort en bondig antwoord geven op bovenstaande vraag: Ja, dat is zeker lonend. We hebben je al eerder aangegeven dat het aanbod gigantisch groot is. Dat betekent dat er allerlei soorten autoverzekeringen zijn. Deze autoverzekering hebben hun eigen voorwaarden en eigen prijskaartje.

Wij willen je adviseren om je niet alleen blind te staren op het prijskaartje. Het kan namelijk voor jouw specifieke situatie interessanter zijn om maandelijks een paar euro’s meer te bepalen. Bij een eventuele schade ben je dan wellicht veel beter verzekerd!

Wat is het verschil tussen Allrisk en WA?

Veel mensen vragen zich af of het verstandig is om de auto allrisk te verzekeren of enkel WA. Het verschil tussen beide verzekeringsvormen is aanzienlijk:

Een WA verzekering vergoedt enkel en alleen de schade die je toebrengt aan anderen.

Als je kiest voor een Allrisk verzekering, ben je ook gedekt voor de schade aan je auto. Je bent hierbij dus ook gedekt voor schade ontstaan door brand, diefstal, ruitbreuk, overstroming en door een aanrijding.

Naar welke vorm van autoverzekering gaat jouw keuze?

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl