Alles in 1

Internet, vaste telefonie en televisie kijken: alles in 1. Alles bij één bedrijf afnemen, in één pakket. De ultieme luxe. Alles in 1 is in 2018 meer populair dan ooit tevoren, in ruim 5,6 miljoen huishoudens worden deze pakketten afgenomen. De grootste bedrijven die deze pakketten leveren zijn al jaren hetzelfde, namelijk: Ziggo en KPN. Enkele jaren geleden was UPC nog een grote speler, maar deze is overgenomen door Ziggo. Enkele kleinere bedrijven zijn (bijvoorbeeld) NLEx, Tele2 en XS4ALL.

Vergelijken is een kunst

Al die grote en kleine bedrijven, al die prijzen en voorwaarden, complete chaos. Gelukkig biedt onze vergelijker hulp. Natuurlijk moet je voordat je gaat vergelijken wel bedenken wat je nodig hebt. Hieronder werken we enkele, (voor de gemiddelde Nederlander), belangrijke punten uit. Stel de vergelijker in zoals je het pakket graag voor je ziet en vergelijk dan de beste prijs voor jouw gewenste pakket. Simpeler kan het eigenlijk niet!
Telefonie nog nodig?

Tegenwoordig heeft (bijna) iedereen een mobiele telefoon. Een logische vraag die je jezelf zou kunnen stellen is dan ook: “Heb ik vaste telefonie nodig?”. Dit is een afweging die je zelf moet maken. Heb jij een duur abonnement voor de mobiele telefoon met onbeperkt bellen? Dan is het misschien niet nodig een alles in 1 pakket af te nemen (met vaste telefonie). Houdt er wel rekening mee dat misschien niet iedereen in jouw huishouden een abonnement heeft met onbeperkt mobiel bellen. Daarnaast blijkt het soms zo te zijn dat een pakket met televisie en internet, zonder bellen, even duur of duurder is dan een alles in 1 pakket. Blijf dus altijd goed vergelijken!
Internetsnelheid

Niemand vind het fijn om lang te moeten wachten tot webpagina’s zijn geladen of WhatsApp-berichten zijn verzonden. Daarom is voor veel mensen de internetsnelheid erg belangrijk. Binnen de alles in 1 pakketten verschillen deze internetsnelheden enorm. Bij het vergelijken moet je deze goed in de gaten houden. De maximumsnelheid van de internetverbinding is bij de kleinere bedrijven een stuk lager dan bij de grotere bedrijven. Ziggo biedt als enige een snelheid van meer dan 200 Mb/s. Een snelheid vanaf 24 Mb/s kan zonder problemen grote bestanden downloaden (bijvoorbeeld films en muziek), websites bezoeken en kleinere dingen doen (zoals mails versturen).
Televisiezenders

Er zijn twintig zenders die elke provider aanbiedt. Dit zijn onder andere Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, maar ook zenders als CNN, BBC 1 en Eurosport. Alles in 1 provider NLEx (een van de kleinere providers) biedt de meeste extra zenders aan. Extra zenders zijn zenders die providers aanbieden naast de standaard zenders die alle providers aanbieden. Deze zenders vallen binnen het alles in 1 pakket, zonder extra kosten. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Comedy Central, 24Kitchen, Nickelodeon of NPO Politiek. Naast deze extra zenders bestaan er ook nog zenders die je bij kunt kopen (tegen extra maandelijkse kosten). Bijvoorbeeld FOX Sport of HBO.
Glasvezel

Niet iedereen is bekend met het begrip glasvezel, maar deze vorm van datacommunicatie kent vele voordelen. Het grootste voordeel van een glasvezelverbinding is de ongekend hoge snelheid van de internetverbinding. De snelheden kunnen wel oplopen tot 1,0 Gigabit/s. Een ander voordeel is de stabiliteit van de verbinding. Er zijn twee aanzienlijke nadelen aan glasvezel. Het eerste is dat het nog niet overal in Nederland is aangelegd. Het tweede nadeel is dat televisie en internet over dezelfde kabel gaan. Kijk je TV terwijl je iemand anders in het huis internet gebruikt? Dan gaat de beeldkwaliteit iets omlaag en de internetsnelheid ook. Ook glasvezel kun je selecteren binnen veel alles in 1 abonnementen (afhankelijk van jouw regio, omdat het dus niet overal is aangelegd).
Wat is de gemiddelde internetsnelheid?

De gemiddelde internetsnelheid is erg moeilijk te bepalen. Als je meerdere computers en/of tablets in huis hebt, meerdere malen per dag je mail checkt, regelmatig video’s kijkt en WhatsApp’jes verstuurt, dan is het verstandig om een abonnement met minimaal 25 Mb/s te kiezen.

Hoe meer internet er (tegelijk) wordt gebruikt in een huis, hoe hoger de gewenste snelheid.
De snelheid die ik koop is nooit gelijk aan de snelheid die ik krijg?

Klopt, deze twee lopen nog wel eens ver uit elkaar. De werkelijke snelheid is namelijk afhankelijk van verschillen factoren. Bijvoorbeeld het type verbinding, de afstand tot de wijkcentrale en de soort bekabeling.
Kan ik mijn vaste telefoonnummer behouden bij verhuizen of overstappen?

In principe kun je altijd je vaste telefoonnummer meenemen. Er zijn wel twee uitzonderingen. Verhuis je naar een regio met een ander kengetal dan kun je helaas je telefoonnummer niet meenemen. Een tweede uitzondering is bij meerdere telefoonnummers, je kunt maar één telefoonnummer meenemen.