Alles in 1 vergelijken

In nagenoeg alle Nederlandse huishoudens staat een telefoon, is internet aanwezig en is er een telefoon aanwezig. Tot enkele jaren geleden was dat ondenkbaar, maar nu is het de realiteit. Veel mensen geven daardoor de voorkeur aan een alles in 1 abonnement. Een dergelijk abonnement kan je veel kosten besparen en het is bovendien een stuk makkelijker. Maar, daarvoor moet je wel eerst Alles in 1 vergelijken. Dat wil zeggen; de verscheidene abonnementen met elkaar afstemmen.

Samenstelling pakket

Zoals de naam het al zegt, omvat een Alles in 1 pakket alles. Dat wil zeggen; telefonie, internet en televisie. In sommige alles in 1 pakketten kan je er ook voor kiezen om één van de componenten weg te halen. In de meeste gevallen betreft dat de telefonie, vanwege de populariteit van de smartphones.

Voordelen alles in 1 pakket

Een alles in 1 pakket biedt simpelweg veel voordelen ten opzichte van 3 afzonderlijke abonnementen. Je hebt namelijk nog maar één factuur die betaald moet worden in plaats van 3 facturen. Dat scheelt weer wat administratie!

Daarnaast is een alles in 1 pakket voordeliger dan drie afzonderlijke abonnementen. De aanbieders van een alles in 1 pakket profiteren van schaalvoordelen en kunnen daardoor een dergelijk abonnement goedkoper aanleveren.

Bovendien is het voor een leverancier aantrekkelijk om in één keer drie verschillende diensten te leveren. Mede daardoor bieden ze nagenoeg altijd een korting op een dergelijk pakket aan.

Mocht er iets aan de hand zijn, weet je bovendien direct tot welke partij je je moet richten. Je hebt tenslotte maar één aanspreekpunt; ideaal indien er een onverhoopt probleem ontstaat.

Aanbieders

Als je interesse in een Alles in 1 pakket hebt, is het zaak om eerst een bepaalde taak te verrichten; Alles 1 in vergelijken. Je kan dan de verschillende abonnementen van de verschillende aanbieders naast elkaar zetten.

In Nederland hebben we de keus uit verschillende aanbieders. De bekendste, en grootste, aanbieders zijn:

  • Ziggo
  • KPN
  • Tele2
  • T-mobile
  • Telfort
  • XS4all

Voorwaarden

Als je de verschillende abonnementen met elkaar gaat vergelijken, dien je goed op de voorwaarden te letten. Bij internet kan dit bijvoorbeeld de maximale snelheid betreffen. Bij de televisie kan dit bijvoorbeeld het aantal kanalen betreffen.

Dergelijke voorwaarden kunnen van doorslaggevend belang zijn voor jouw uiteindelijke keuze. Waar gaat je voorkeur naar uit? Wil je bijvoorbeeld gigantisch snel internet? Of hecht je meer waarde aan een uitgebreid televisiepakket?

Overigens kan het ook raadzaam zijn om reviews te lezen op het internet. Maar, dat is niet het enige. Vraag eens aan je buurtgenoten wat voor pakket zij hebben én of zij daar tevreden mee zijn. De snelheid van het internet kan bijvoorbeeld nog wel eens verschillen tussen verschillende delen van een stad. De buurtgenoten zijn derhalve een erg goede referentie.

Aanvullende diensten

Bij elk alles in 1 abonnement kan je ook nog aanvullende diensten nemen. Dat heeft met name betrekking op het component ‘televisie’. Bij een dergelijk abonnement kan je bijvoorbeeld een extra Sport pakket selecteren, uiteraard tegen een meerprijs. Als voetballiefhebber kan je daarmee van de buitenlandse competities genieten.

Is glasvezel internet een optie bij een alles in 1 pakket?

In de basis is dit een optie, maar dan moet er in jouw buurt wel een glasvezelverbinding aanwezig is. Het is derhalve van belang om dat vooraf te controleren.

Welke alles in 1 pakket is het goedkoopste?

Het is helaas niet mogelijk om een eenduidig antwoord op deze vraag te geven. Dit is namelijk compleet afhankelijk van jouw adres en jouw behoeften. Je kan hier eigenlijk maar op één manier achter komen. Hoe? Door alles in 1 vergelijken.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl