Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering, waarom moet ik er een afsluiten? Wat heb ik eraan? Hoe werkt dit type verzekering überhaupt? Geen zorgen! Wij leggen hieronder uit wat een aansprakelijkheidsverzekering is en hoe je deze, met de beste voorwaarden, zo goedkoop mogelijk afsluit.

Kies je vergelijker

autoverzekering afsluiten snel en eenvoudig

Autoverzekering

zorgverzekering snel een eenvoudig

Zorgverzekering

alles in 1 vergelijken snel en eenvoudig

Alles in 1

stroom vergelijken snel en eenvoudig

Energieleveranciers

doorlopende reisverzekering snel en eenvoudig

Reisverzekering

inboedelverzekering snel en eenvoudig

Inboedelverzekering

uitvaartverzekering snel en eenvoudig

Uitvaartverzekering

opstalverzekering verglijken snel en eenvoudig

opstalverzekering

annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

aansprakelijkheidsverzekering

aansprakelijkheidsverzekering

sim only vergelijken

Sim Only

rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering

motorverzekering

Motorverzekering

camperverzekering

Camperverzekering

oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering

bootverzekering

Bootverzekering

bromfietsverzekering

Bromfietsverzekering

scooterverzekering

Scooterverzekering

overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

loterij

Loterij

telefoon abonnement

Telefoon abonnement

boekhoudprogramma

Boekhoudprogramma’s

vakantie vergelijken

Vakantie

huisdierenverzekering

Huisdierenverzekering

Wat houdt een aansprakelijkheidsverzekering in?

Er zijn vele soorten verzekeringen. Zo kennen de meeste mensen de autoverzekering en de zorgverzekering wel, maar wat houden de rechtsbijstandsverzekering, de ongevallenverzekering en aansprakelijkheidsverzekering in? Die laatste nemen we onder de loep. Heb je wel eens schade toegebracht aan iemand anders zijn bezittingen? Een fototoestel laten vallen? Een glas water omgestoten over een laptop? In deze gevallen biedt een aansprakelijkheidsverzekering de uitkomst! Deze verzekering dekt de schade die jij toebrengt aan bezittingen van een ander. Hierbij worden materiële schade, smartengeld en (oplopende) ziektekosten gedekt.

Eigen risico

Van de zorgverzekering zijn we gewent een eigen risico te betalen wanneer we de verzekering nodig hebben. Dit is bij de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen niet anders. Vaak wordt er een eigen risico van vijftig of honderd euro in rekening gebracht. Toch is dit relatief te overzien, gezien de schadekosten vaak tot 1,5 miljoen euro worden gedekt. Desondanks is dit misschien voor jou een aandachtspuntje, want het is mogelijk een aansprakelijkheidsverzekering te vinden zonder eigen risico, als je dat wilt. Interpolis rekent, bijvoorbeeld, geen eigen risico.

Vergelijk snel

Ondanks dat niet iedereen weet van het bestaan van deze verzekeringen, en ze misschien minder bekent zijn dan de zorgverzekering of autoverzekering, zijn er veel bedrijven die deze vorm van schadedekking aanbiedt. Al deze bedrijfswebsites afgaan om de beste prijs en voorwaarden te vinden is erg veel werk. Daarom hebben wij een vergelijker opgesteld, waar je simpel en vooral snel de beste prijs-kwaliteitverhouding kunt vinden, ideaal! Heb je de vergelijker getest en jouw nieuwe verzekering gevonden? Dan kun je gemakkelijk overstappen zonder enige moeite. De nieuwe verzekeraar regelt alle zaken.

Alle verzekeringen bij dezelfde leverancier

Veel mensen vinden het fijn alle verschillende verzekeringen bij hetzelfde bedrijf te houden, dit om het overzicht te kunnen bewaren. Dit is een logische keuze, maar niet de beste voor de portemonnee. Door alle verschillende verzekeringen, waaronder de aansprakelijkheidsverzekering, apart te vergelijken zorg je ervoor dat jouw totale verzekeringskosten worden geminimaliseerd.

Verzekeren: alléénstaand vs. gezinsverband

Wil je kinderen, partner en andere gezinsleden meeverzekeren? Dan is dit geen enkel probleem. Er is een tweedeling te maken in de aansprakelijkheidsverzekering. De eerste vorm is ‘alléénstaand’. Hierin verzeker je alléén jezelf. De schade die jij maakt wordt dan gedekt. De tweede vorm is iets uitgebreider en wordt ‘gezinsverband’ genoemd. Hierin wordt niet alleen jij gedekt, maar ook de leden van jouw gezin: partner, kinderen (tot 27 jaar) en zelfs huisdieren.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, waar de zorgverzekering of WA-verzekering (auto) dit wel is. Toch wordt deze verzekering wel aangeraden, dit (simpelweg) omdat de kosten enorm kunnen oplopen.

Tot welk bedrag ben ik verzekerd?

Dit hangt af van de verzekering die je afsluit. Sommige bedrijven geven je een keuze, je kunt dan kiezen voor een lagere premie (minder schadedekking) of een hogere premie (meer schadedekking). Ook verschilt het bedrag waartegen je verzekerd bent per verzekeringsbedrijf.

Wat valt niet onder mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Wat wel en niet onder de verzekering valt is terug te vinden in de polisvoorwaarden. Iets wat zeker niet onder deze verzekering valt is schade aan voertuigen, voor een meer gedetailleerde lijst kun je het beste de polisvoorwaarden erbij pakken.

Wat is de looptijd van een aansprakelijkheidsverzekering?

De normale looptijd is één jaar. Na deze periode kun je aangeven dat je wilt stoppen met de verzekering en kan de verzekeraar (eventueel) ook de maandelijkse premie verhogen of verlagen.

* Vergelijktjerot.nl maakt gebruik van het affiliate systeem. Vergelijkjerot.nl ontvangt een vergoeding per sale. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen met verzekeringen of abonnementen, u moet zelf contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

 

© Vergelijkjerot.nl